2009. augusztus 9., vasárnap

Gazdag szegények-szegény gazdadok

Oké, akkor kezdjük el. Ki a gazdag? Egy érdekes gondolat: csak sok pénz van, elég sosincs...minél több pénzed van, annál több az igényed. Megoldás: ne akarj gazdag lenni, elég ha jól élsz!

Ma divatos az anyagi helyzetünkre panaszkodni, ha van rá ok, ha nincs. Tényleg tuti, hogy szegények vagyunk? Vagy létezik a "tékozló koldus" effektus -tudja, mikor semmim sincs (mondom én), de úgy pazarlok mint egy multimilliomos.

Nézzük végig egy kicsit: hány dolog létezik a világon, amit születésünk után tanulás nélkül azonnal ismerünk? Egy: a pénz. Ehhez, figyelték már, mindenki ért. (hogy a focit ne is említsem!) Na oké, én elhiszem, hogy mindenki bankárnak születik, de akkor miért van ennyi panasz?

Az a furcsa érzésem támad, úgy vagyunk ezzel, mint a kisgyerek, aki lyukas vödörrel hordja a virágokra a vizet, és mire odaér, a víz több helyen sugárban megszökött- és jön a hagyományos magyar válasz: ki a hülye? a vödör!

Szerintem: az első lépés a jólét felé, ne vegyük készpénznek, hogy a pénzről mindent tudunk.
A pénz nem ok, nem cél, csak eszköz. Nem bonyolultabb, mint az imént említett vödör, vagy bármi amivel munkánk, életünk során dolgozunk, használjuk, csak ismerni kell. Tanuljuk meg használni.
Lehet?
Nem, nem lehet: kell! A következő bejegyzéstől elkezdem ujjhegyre szedni, hány helyen is ereszt az a "hülye" vödör!
Velem tart?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése